OPȚIONALE LA FACULTATE
27.09.2017

- Salutare! Azi vreau să vă spun câteva despre opțonalele din anul I. În primul an este alocat un singur opțional. Are "statut" de LP, deci presenţa este obligatorie.
- Opţiunile sunt multe. Unele interesante, altele nu par foarte atractiove. Acestea sunt :
- Anatomie radiologică
- Limba fraceză pentru domeniul medical
- Medicină, religie şi cultură
- Patologie celulară şi moleculară- de la teorie la cazul clinic
- Prevenţia de la Hipocrate la medicina modernă
- Relaţia medic- pacient -de la comunicare la educaţie terapeutică.

- Să nu iţi faci mari speranţe, că vei face ce îţi place. În anul I, secretara de an este cea care face distribuiţia acestora (se pune întreaga grupă la acelaşi opţional).
- PONT: Imediat după ce apare lista cu serii şi grupe, du-te la secretariat şi fă o cerere pentru opţionalul dorit. Lista cu opţionale este afişată pe site-ul facultăţii încă din prima săptămână a lunii Septembrie.

- Eu nu am ştiut de acest lucru( la fel ca mulţi alţii) şi acum fac franceză. Imaginează-ţi cum este să începi studierea unei limbi noi, de care tu ai auzit doar la prietenii tăi ori prin filme. Sentimentul din prima oră a fost îngrozitor, pentru că mi s-a spus că profesoara nu acceptă să nu ştii chiar nimic.
- În realitate nu este chiar "balaur". A avut îngăduinţa să ne împartă (în mici grupe) în funcţie de nivelul de cunoştinţe. Şi anume: - grad 0: eşti paralel cu franceza - grad începător: ai făcut franceză minim 4 ani - grad avansat: franceza este viaţa ta, eşti pasionat şi chiar te descurci foarte bine.
- Să ne ocupăm de gradul 0, pentru că eu aici sunt. Ne-a dat regulile de citire şi cam atât. Restul regulilor ni le-a explicat pe parcursul orelor, direct pe text.
- La examen procedează astfel: începătorii şi cei de grad 0 dau examen oral, iar avansaţii dau examen scris.
Azi mă opresc aici,
Maria.