A DOUA SĂPTĂMÂNĂ. PRIMA GARDĂ
Salut. Astăzi vreau să vă povestesc din experiența mea de boboc aflat în prima lui gardă. De când am început facultatea, am tot vazut fotografii ale colegilor mei de prin gărzi. Știam că la UMF Iași toți studenți trebuie să facă 4 gărzi obligatoriu( semnate si vizate de către decan), dar ceea ce nu știam era în ce perioadă trebuiesc făcute sau cu cine să vorbesc pentru a mă primi în gardă.
Circulă multe mituri despre domnii doctori care nu sunt destul de răbdatori cu micuții din anul I. Faptul că sunt venită dintr-o zonă a Bărăganului, Brăila, tocmai în inima Moldovei, mi-a dat puține bătăi de cap. Și asta tocmai pentru că nu am prea multe cunoștințe medicale aici. Dar asta să nu vă sperie!
Cu zâmbetul pe buze, la sfârșitul LP-ului de Anato, am mers la domnul profesor( un drăguț, zic asta pentru că nu m-a expediat imediat) și mi-a zis cum se procedează.
A doua zi eram la recepția de la UPU și am întrebat unde este fișa pentru studenți. ATEȚIE! DACĂ VREI SĂ FACI GĂRZI LA UPU TREBUIE SĂ TE ÎNSCRII PE O FIȘĂ (anul acesta era afișată la TELEMEDICINĂ). Dacă nu ești înscris pe fișă nu te primește! Există și excepții să nu fii mirat.

Cât durează o gardă?
Garda începe la ora 20:00 și se termină la 8:00, a doua zi. Eu și prietena mea, Bianca am stat până la 6:00, aveam un LP, iar prezența aici este obligatorie. În concluzie, stai cât dorești.

Care sunt lucrurile de care am nevoie într-o gardă?
- FOAIA DE GARDĂ. Este necesară pentru a-ți confirma prezența ta acolo.
- Compleu de gardă și papuci.
Nu uita de ZÂMBET , BUNĂVOINȚĂ si de DORINȚA DE A ÎNVĂȚA! Sunt lucrurile esențiale.